2014. október 25., szombat

Gomboszi - kedvcsináló


Kedves Olvasóim!

Örömmel tudatom veletek, hogy készülőben van első mesekönyvem! Címe: GOMBOSZI
Kedvcsinálónak megosztom az első, majd a második fejezetet. Várom visszajelzéseiteket! Kellemes olvasást!




ELSŐ FEJEZET

melyben egy harmatcsepp riadalmat okoz és kitör a pánik

A tisztáson néma csend és sötétség uralkodott. A boszik mozdulatlanul várakoztak, hogy a nap első sugarainál végre megszülethessen a legkisebb. Évezredek óta így ment. Minden évben egyszer és csak egyszer, az őszi nap-éj egyenlőség hajnalán, világra jön egy boszi.

A milliárdnyi harmatcsepp közül csak egyet érhet a megtiszteltetés, hogy bölcsője legyen. Magukban találgattak. Vajon melyik lesz az? A tölgy makkon csillogó, vagy a pázsitfű keskeny levelén táncoló? Esetleg a csipkebogyón tündöklő, vagy a szendergő mókus bundáján megbúvó? Mert nem mindegy. Egész életére meghatározó lesz, hol látja meg a napvilágot. Ettől fog függeni, mi lesz a feladata a boszik társadalmában és milyen tulajdonságok, képességek birtokosa lesz.

Lélegzetet sem mertek venni, mikor a nap pirkadata meghozta a pillanatot és az egyik harmatcsepp fényesen felragyogott. Illett volna, hogy mindenki mámorosan és boldogan rohanjon oda, üdvözölni a kis jövevényt, de földbegyökerezett lábakkal csak álltak mozdulatlanul. Kinek félelem, kinek aggódás tükröződött csöpp kis szemében, mert a harmatcsepp a gyilkos galóca kalapján tündökölt és benne bájosan, eljövendő megpróbáltatásairól mit sem tudva, a legifjabb boszi szundikált. Aztán kipattant a buborék. Az apró teremtés ártatlanul kinyitotta barna szemecskéit és a többiekre mosolygott.

Ebben a pillanatban kitört a káosz. Mindenki fejét fogva rohangált és a nagy zsivajban egymás szavát sem lehetett hallani. Pedig még hátra volt a névadás, mely mindig az előző évben született boszi joga és feladata volt. A kökényen született, kék szemű, kerek arcú Hamvaska semmit nem értett az egészből, mert nem járt még a boszi iskolába, de határozottan utat tört magának a tömegben. Végre mindenki elcsendesedett. Odalépett a jövevényhez, alaposan szemügyre vette, majd arca felderült és csak ennyit mondott: GOMBOSZI

4 megjegyzés:

  1. De jó, végre!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Alig várom, hogy esténként ezt olvassam a fiaimnak!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyosak vagytok! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kedves! Egy pillanatra, tátott szájú, mesére rácsodálkozó kisgyerek lettem! :-)

    VálaszTörlés